Rakau
Rakau je vhodný pro vaření chmelových, avšak nepříliš hořkých IPA, chmelových ležáků, belgických piv a aromatických amerických pšenic. Nejlépe funguje jako pozdní přídavek k varu a ve studeným chmelení, což přispívá k drzému ovocnému charakteru a dobře vystavěné hořkosti (vysoký obsah olejů, nízká intenzita hořkosti). Chuťový profil chmele Rakau zahrnuje vlastnosti peckovin, fíků, ovocných, meruňkových, borovicových a pryskyřičných vlastností. Rakau se často používá ve stylech Nového světa díky svým jedinečným chuťovým a aromatickým vlastnostem.
AA (alfa kyseliny): 9,5 %
BA (beta kyseliny): 4 - 6 %
Co-Humulone: 19 – 23 % (A)
Obsah olejů: 1,4 - 2 ml/100g
Účel použití: Dual
Dostupnost:
dostupné
159 Kč