Magnum
MAGNUM se rychle stává nejen oblíbeným chmelem v Evropě a zároveň díky vysokému obsahu alfa kyselin jednou z nejrozšířenějších odrůd v USA. Používá se především jako základní hořký chmel, který dodává do piva čistou hořkost s jemnou citrusovou pžíchutí.
Magnum, původně vytvořený v Německém chmelovém institutu v Hullu, byl uveden do světa pivovarnictví v roce 1980. Od té doby je uznáván jako nejvhodnější odrůda pro světlá piva a ležáky, kde je požadována čistá hořkost. Je výsledkem křížení odrůd Galena a jednou nejmenovanou německou samčí odrůdou.
Ideální použití: Pivo plzeňského typu, IPL, Belgian IPA, American ALE, Blonde ALE, Pale ALE, Brown ALE, Hefeweizen
Země původu: Německo
AA (alfa kyseliny): 12 %
BA (beta kyseliny): 5-7 %
Cohumulone: 20 - 29 %
Účel použití: Hořkost