Zappa
ZAPPA je nová aromatická odrůda chmele pěstovaná v USA od roku 2018 výhradně na farmách CLS v Yakima Valley. Je pojmenována podle amerického hudebníka Franka Zappy.
Původ chmele Zappa™ se odvíjí z divokého chmele odrůdy Neomexicana, který pochází z hor Nového Mexika. Nicméně nezávisle se vyvíjející Zappa™ vyvinul své vlastní rebelské aroma a jedinečné chuťové vlastnosti. Aroma: Mučenka, máta, koření, tropické ovoce s nádechem manga, citrusové a borovicové tóny. Zappa je aromatický chmel, který se obvykle používá pouze v pozdním varu a studeném chmelení. Tento chmel se nepodobá žádnému jinému na dnešním trhu.
Země původu: USA
AA (alfa kyseliny): 5,5 %
BA (beta kyseliny): 8-9 %
Cohumulone: 40-45 (AA)
Alternativy:
Účel použití: Aroma