Lotus
LOTUS je nová americká experimentální odrůda chmele, která vykazuje výjimečné aromatické vlastnosti (nasládlý ovocný charakter, pomeranč, ananas, vanilka, sušené hrozny, tropické ovoce). Ideální na pozdní studené chmelení. Použití: APA, IPA, NEIPA, IPL
Genetický původ Lotusu pochází z japonské odrůdy Eastern Gold, která vyla vyvinuta v 30. let 20. století a směsi Apollo, Cascade a USDA samce. Samec USDA byl vyšlechtěn z otevřeného opylení divokým americkým chmelem vyvinutým na Wye College v Anglii. Křížení samce USDA se známými západo-americkými odrůdami dodává Lotusu další vrstvu komplexnosti a jedinečnosti.
Země původu: USA
AA (alfa kyseliny): 15,2 %
BA (beta kyseliny): 5,5-7 %
Cohumulone: 33-39 % (AA)
Alternativy:
Účel použití: Aroma