Apollo
Brutální grepové aroma a extrémní obsah alfa kyselin, to je Apollo. Využívá se na první chmelení, kdy se s malým množstvím dosáhne vysoké hořkosti, anebo při studeném chmelení, kdy tato odrůda uvolní výraznou ovocně-nahořklou (grapefruitovou) příchuť.
Hojnost alfa kyselin v Apollu přináší ostrý a velice pregnantní profil hořkosti s dalšími vysoce žádoucími faktory. Obvykle se používá spolu s výrazně aromatickým chmelem, aby se dosáhlo dobré rovnováhy. Když se ale použije jako pozdní přídavek do varu nebo na závěr kvašení („dry hopping“), vůni a chuti přispěje tóny citrusů, grapefruitu, pomeranče, borovice, pryskyřice a sušeného konopí. Výborně se hodí vedle odrůd Glacier a Palisade.
Země původu: USA
AA: 17,3 %
AB: 5,5-8 %
Cohumulone: 24-28 % (AA)
Alternativy: Nugget, Columbus, Zeus, Magnum
Účel použití: Hořkost